دلایل ناباروری در مردان و ن


 
دلیل  ناباروری مردان و ن  با توجه به سیستم بدنی آنها متفاوت است. مردان با قرار گرفتن در محیط های شغلی و اجتماعی  و ن با وارد شدن به  بلارفتن سن و ابتلا به برخی بیماری ها دچار ناباروری و نازایی می شوند.

علت ناباروری ن:

1-اختلالات تخمک گذاری:

در حدود یک چهارم از موارد ناباروری به دلیل اختلال در تخمک گذاری است. اگر زن دچار اختلال تخمک گذاری شود، بعضی اوقات چنین اتفاقی برایش می افتد.

سندرم پلی کیستیک تخمدانی (PCOS) یکی از شایع ترین اختلالات تخمک گذاری است.علل دیگر اختلالات قاعدگی، عبارتند از:فقدان پلی کیستیک تخمدانی و ناهنجاری های کروموزومی.



2-سن مادر:

ناباروری به دلیل سن، یکی از شایع ترین علل ناباروری ن است. همانطور که زن مسن تر می شود، تعداد تخمکهای او به سرعت کاهش می یابد. علاوه بر این، پایین بودن کیفیت تخمکهای او نیز شانس اختلالات کروموزومی را افزایش می دهد.مطالعات نشان داده اند که تقریباً 70 % از سقط جنین ها به دلیل اختلالات کروموزومی هستند.

3- انسداد لوله ای:

انسداد لوله ای، به این معنی است که انسدادی در لوله فالوپ ها وجود دارد. این امر مانع از بارور شدن تخمک می شود.برخی از ن انسداد در یک و بعضی در هر دو لوله را دارند.


4-آندومتریوز:

آندومتریوز زمانی اتفاق می افتد که بافت غشا رحمی خارج از رحم رشد می کند.حدود 10 درصد از ن در سن باروری تحت تاثیر آندومتریوز قرار می گیرند.

5-فیبروئید رحمی:
 فیبروئیدها در رحم غیر فعال هستند. آن ها بسیار رایج هستند (تقریبا 40 درصد از ن آن ها را دارند).با این حال، حضور فیبروئید به تنهایی منجر به ناباروری نمی شود.فیبروئید هایی که حفره رحمی را تحریف می کنند، تاثیر در توانایی جایگزین و ایمپلنت جنین دارند.



5-پولیپ اندومتری:

پولیپ اندومتری در سلول های رحمی دیده می شوند.پلیپ های بزرگ یا پلیپ های چندگانه می توانند در توانایی کاشت و ایمپلنت جنین، باروری را تحت تاثیر قرار دهند. تاثیر پلیپ های کوچک یا تکی بیشتر بحث برانگیز است.

6-دلیل نامعلوم:

از هر پنج زوج نابارور، علت یک نفرشان نامعلوم است.ناباروری هنوز همان چیزی نیست که هیچ توضیحی ندارد، بلکه منعکس کننده این واقعیت است که آزمایش های انجام شده، نرمال نیستند. خوشبختانه، حتی هنگامی که علت ناباروری مشخص نیست، درمان های مختلف باروری می تواند در نهایت منجر به بارداری سالم شود.


شایع ترین علل ناباروری در مردان:

1-واریل:

واریل تورم رگی است که مایع بیضه را تخلیه می کند و می تواند کیفیت اسپرم را تحت تاثیر قرار دهد. واریل می توانند بر یک یا هر دو بیضه تاثیر بگذارند.اکثریت افراد مبتلا به واریل، هیچ نشانه ای ندارند.



2-عفونت:

برخی از عفونت ها، مانند سوزاک یا التهاب ناف، می توانند بر تولید اسپرم و یا سلامت اسپرم تاثیر بگذارند و یا می تواند موجب بسته شدن مسیر حرکتی اسپرم شود.

 3-اختلالات انزال:

اختلالات انزال شامل زودانزالی، بی انزال و انزال حرکتی است و این زمانی رخ می دهد که منی در زمان ارگاسم به جای اینکه از سر بیرون بیاید، وارد مثانه می شود.



4-حمله آنتی بادی ها به اسپرم:

آنتی بادی های ضد اسپرم سلول های سیستم ایمنی هستند، که به اشتباه اسپرم را به عنوان مهاجم مضر تشخیص می دهند و تلاش می کنند تا آن ها را از بین ببرند.

سه نوع اصلی آنتی بادی اسپرم وجود دارد:

    ایمونوگلوبین G
    ایمونوگلوبین A
    ایمونوگلوبین M



5-تومور:

تومورهای سرطانی و غیرسرطانی می توانند به طور مستقیم بر اندام های جنسی مرد اثر بگذارند، از طریق غددی که هورمون های جنسی را تولید می کنند، مانند غده هیپوفیز، یا علل ناشناخته.علاوه بر این، جراحی، پرتو درمانی یا شیمی درمانی برای درمان سرطان می تواند بر باروری مردانه تاثیرگذار باشد.

6-بیضه بی حرکت:

در طی به وجود آمدن جنین، یک یا هر دو قسمت پایین تنه ممکن است از قسمت شکم به داخل کیسه که معمولاً شامل پوسته بیضه است، پایین بیاید. احتمال بیشتری وجود دارد در مردانی که این شرایط را داشته اند، وجود داشته باشد.



7-عدم تعادل هورمونی:

ناباروری می تواند ناشی از اختلالات داخلی و یا یک ناهنجاری موثر بر دیگر سیستم های هورمونی شامل هیپوتالاموس، هیپوفیز، تیروئید و غدد آدرنالی باشد.تستوسترون کم (هیپوگونادیسم مرد) و دیگر مشکلات هورمونی، می توانند برخی علل اساسی ناباروری باشند.

8-نقص های لوله هایی که اسپرم را حمل می کنند:

لوله های مختلفی وجود دارند که اسپرم را حمل می کنند.آن ها می توانند به خاطر دلایل متعددی، از جمله عفونت، ضربه و یا رشد غیر عادی، از جمله مبتلا به فیبروز کیستی و یا شرایط ارثی مشابه، مسدود شوند.


9-نقص های کروموزومی:

اختلالات کروموزومی، مانند سندرم کلاینفلتر (زمانی که یک مرد با دو کروموزوم X و یک کروموزوم Y به جای یک X و یک Y به دنیا می آید) رشد طبیعی اندام های تولید مثلی مرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

10-مشکلات ناشی از آمیزش جنسی:
میتواند شامل مشکل در ایجاد یا حفظ نغوظ کافی برای رابطه جنسی(اختلال عملکرد نغوظ)، روابط دردناک، اختلالات تشریحی مانند داشتن یک فضای باز در زیر بیضه(هیپوسپادیا)، یا مشکلات روانی و ارتباطی باشد که با رابطه جنسی تداخل پیدا می کند.



10-داروها:

درمان های جایگزینی تستسترون، استفاده استروئید آنابولیک طولانی، داروهای سرطان (شیمی درمانی)، داروهای ضد قارچ، داروهای زخم معده و داروهای خاص دیگر می توانند تولید اسپرم را مختل و باروری مردان را کاهش دهند.

11-جراحی قبلی:

جراحی های خاص ممکن است مانع از بیرون آمدن اسپرم در زمان انزال شود، جراحی هایی از جمله وازکتومی، بهبود فتق ران، جراحی پروستات و جراحی های بیضه ای و مقعد.در اغلب موارد، جراحی می تواند برای ترمیم این انسداد یا بازیابی اسپرم انجام شود.

12-بیماری سلیاک:

اختلال هاضمه، ناشی از حساسیت به گلوتن، بیماری سلیاک می تواند باعث ناباروری مردان شود.باروری می تواند پس از اتخاذ یک رژیم بدون گلوتن بهبود یابد.



13-    تماس های محیطی و شغلی
    استفاده طولانی مدت از لباس های تنگ
    تماس بیش از حد با آب گرم
    مصرف داروهای بدن سازی


رسانه برتر ایرانیان ناباروری ,اسپرم ,اختلالات ,تواند ,تاثیر ,ن ,تخمک گذاری ,شایع ترین ,آنتی بادی ,تاثیر قرار ,وجود دارد منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانلود فیلم و سریال خارجی ,دانلود زیرنویس فیلم و سریال خارجی تک اموزش بازرسی ایمنی آسانسور جرثقیل لیفتراک| صدور گواهی سلامت فروش مواد اولیه شرکت نام آوران اگهی میهن پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان طاقت بیار ❤ لبریز از ماه ❤ اجناس فوق العاده